Monday, 28 October 2013

Σούπα μινεστρόνε, η ιταλική



Σούπα αγαπημένη, εξαιρετικά θρεπτική, ιταλικής προελεύσεως. Είναι γεμάτη λαχανικά και δεν υπάρχει μια στάνταρ συνταγή για την παρασκευή της, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαχανικά που είναι η εποχή τους. Σύμφωνα, ωστόσο, το ιταλικής καταγωγής συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Angelo Pellegrini (1904-1991) η αυθεντική σούπα μινεστρόνε γίνεται με φασόλια τύπου Roman beans γνωστά και ως Borlotti beans.

Τα συστατικά

3 πατάτες μέτριες
3 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
ένα τέταρτο του κιλού λάχανο ψιλοκομμένο
ένα τέταρτο του κιλού φρέσκα φασολάκια ψιλοκομμένα
3 λίτρα νερό
αλάτι
μισό κιλό κοφτό μακαρονάκι
ένα τέταρτο του κιλού φασόλια
1 φλυτζάνι σέλινο κομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα ξυστό
μια σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισό φλυτζάνι γάλα εβαπορέ

Παρασκευή

Βράζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το λάχανο, τα φασολάκια στο αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτετε το μακαρονάκι και βράζετε για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτε τα φασόλια και το σέλινο, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζετε.

Σε ένα μπωλ αναμειγνύετε το βούτυρο με το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και το γάλα. Αφού τα ανακατέψετε, προσθέτε το μείγμα μέσα στη σούπα και την αφήνετε να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά.

Σεερβίρετε σε πιάτα της σούπας ή βαθιά μπωλ και ρίχνετε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο.

Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment