Sunday 3 November 2013

Συκωτάκια πουλιών με αυγά

Αυτό το φαγητό είναι μια έμπνευση της Ρούλας. Ειλικρινά δεν ξέρω εάν το φτιάχνουν και σε άλλα σπίτια. Κάπου μέσα στη δεκαετία του 1990 η μαμά μου, η Ρούλα έφτιαξε για πρώτη φορά αυτό το φαγητό, κατά πάσα πιθανότητα από δική της έμπνευση. Θυμάμαι ότι τότε στο πακέτο έγραφε «συκωτάκια πουλιών», ενώ πλέον ονομάζονται «συκωτάκια κοτόπουλου». Όπως και να έχει εγώ το θεωρώ ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Έχει πατεντάρει ακόμα μια συνταγή, την οποία δεν θα αργήσουμε να σας τη φτιάξουμε. Δείτε, όμως, πόσο εύκολη είναι αυτή και γράψτε μας εάν συνηθίζετε να τη φτιάχνετε και στο δικό σας σπίτι.




Υλικά


ένα πακέτο συκωτάκια πουλιών (ή κοτόπουλου)
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι



Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι χωρίς να τα στραγγίξουμε. Προσθέτουμε ακόμα μία ή δύο χούφτες νερό και τα αφήνουμε να βράσουν στο νερό τους μέχρις ότου να αποκτήσουν μπεζ χρώμα και να έχει εξαφανισθεί το αίμα από μέσα τους. Φροντίζετε να τα ξαφρίζετε όταν χρειάζεται και να τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές.

Καθόσο περιμένουμε να γίουν τα συκωτάκια, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ.

Όταν τα συκωτάκια είναι έτοιμα, ρίχνουμε την ομελέτα αστο τηγάνι με τα συκωτάκια.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.

No comments:

Post a Comment