Monday 4 November 2013

Μελιτζάνες με μοτσαρέλα

Αυτό το πιάτο το δοκίμασα πριν πολλά χρόνια σε κάποιες διακοπές μου στην Ύδρα και αποφάσισα να το φτιάξω και όταν επέστρεψα σπίτι μου. Είναι πανεύκολο, γευστικό και ελαφρύ.



Τα υλικά

δύο μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο
3 πακετάκια μοτσαρέλα
πέντε ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
ξερό βασιλικό
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι

Παρασκευή

Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τα φύλλα που εξέχουν γύρω από την κεφαλή. Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε μια σχισμή στο μέσο της κάθε μελιτζάνας από το επάνω άκρο έως σχεδόν το κάτω. Αν οι μελιτζάνες δεν είναι μεγάλες τότε τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε από μέσα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να στραγγίσουν το υγρό τους.

Κατόπιν στις στίβουμε και τις αλευρώνουμε. Τις τηγανίζουμε σε καλό ελαιόλαδο μέχρις ότου να μαραθούν και πάρουν ένα σκούρο χρώμα από έξω.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Περνάμε τις ντομάτες από χοντρό τρίφτη και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες. Καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και φέτες μοτσαρέλας.

Ψήνουμε στο γούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

No comments:

Post a Comment