Thursday 31 October 2013

Halloween Cupcakes




Για αυτά τα Halloween cupcakes φτιάχνουμε τη βάση με την κλασική και πανεύκολη συνταγή μας για cupcakes, γλάσο από βουτυρόκρεμα σε πορτοκαλί αποχρώσεις και διακοσμούμε με φαγώσιμα σχέδια που αγοράσαμε από το εμπόριο.

Με την παρακάτω συνταγή θα φτιάξετε 12 κεκάκια σε χρόνο ρεκόρ! 

Τα υλικά


175 γραμ. μαργαρίνη (μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου)

175 γραμ. ζάχαρη

175 γραμ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 κουταλάκι του τσαγιού μπέκιν πάουντερ (baking powder)

τρία αυγά

Παρασκευή

Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις χάρτινες θήκες μέσα σε φόρμες για καπκέικς. Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζετε κατά 3/4 τις θήκες με το μείγμα. Ψήνετε σε φούρνο με αέρα στη θερμοκρασία των 170o για 20 με 25 λεπτά της ώρας.

Για τη βουτυρόκρεμα

50 γραμ. μαργαρίνη (μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου)

175 γραμ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

1 κουτάλι της σούπας γάλα

Παρασκευή

Ανακατεύετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα - όλα μαζί - μέχρι νε δέσουν μεταξύ τους. Αν το μείγμα παραμένει «νερουλό», βάζετε περισσότερη ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε να δώσετε χρώμα στη βουτυρόκρεμα προσθέτε σταγόνα σταγόνα το χρώμα της αρεσκείας μέχρις ότου να πετύχετε την ιδανική απόχρωση.

Τα σχέδια που τοποθετήσαμε πάνω στη βουτυρόκρεμα, τα αγοράσαμε από εδώ.