Wednesday, 16 October 2013

Πανεύκολο ψωμί μπανάνας


Προέλευση:

Banana bread αγγλιστί. Όχι ιδιαίτερα γλυκό, μοιάζει περισσότερο με γλυκό ψωμί.

Υλικά

3 ή 4 μπανάνες καθαρισμένες και λιωμένες
1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο
μία κούπα ζάχαρη ή 3/4 της κούπας φρουκτόζη
1 αυγό χτυπημένο
μία βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα (μαγειρική)
μισό κουταλάκι αλάτι
1,5 κούπα αλεύρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναμειγνύουμε τις μπανάνες με το βούτυρο.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη (ή τη φρουκτόζη), το αυγό και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι.

Για την ανάμειξη δεν είναι απαραίτητη η χρήση μίξερ!

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 175 βαθμούς.

Πανεύκολο!

No comments:

Post a Comment