Monday 28 October 2013

Σπανακόρυζο, το κοκκινιστό!



Εμείς, στην οικογένειά μας, αγαπάμε τα κοκκινιστά και προτιμάμε τον τρόπο αυτό μαγειρέματος για πολλά φαγητά. Έτσι, λοιπόν, προτιμάμε να μαγειρεύουμε το σπανακόρυζο με σύβραση και όχι λεμονάτο. Ωστόσο, προσθέτουμε και λίγο λεμονάκι.

Τα υλικά

1,5 κιλό σπανάκι
μισό φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουτάκι ντοματάκια (ολόκληρα αποφλειωμένα ή ψιλοκομμένα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι

Παρασκευή

Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε με χλιαρό νερό και το ζεματίζετε. Το στραγγίζετε.

Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και σωτάρετε μέσα το κρεμμύδι. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε. 

Προσθέτε νερό και το λεμόνι. Όταν πάρει μια βράση, Το σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε φωτιά και το βράζουμε  για 45 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρύζι. Το ρύζι θα απορροφήσει υγρά από το φαγητό, για αυτόν τον λόγο θα έχουμε τον λόγο μήπως χρειαστεί να προσθέσετε ζεστό νεράκι.

Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment