Monday 28 October 2013

Σουπιές με ρύζι και σπανάκι


Ένα γευστικό πιάτο, η παρασκευή του οποίου μπορεί να γίνει ευκολότερη εάν αντί για φρέσκιες σουπιές επιλέξε τις κατεψυγμένες, Έτσι γλιτώνετε το καθάρισμα.

Τα συστατικά

1 κιλό σουπιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
3-4 ντομάτες (φρέσκιες, κονσέρβα ή κονκασέ)
αλάτι και πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνης
ψιλοκομμένος μαϊντανός
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
περίπου 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό

Παρασκευή

Πλένετε τις σουπιές. Αφαιρείτε το δόντι, τα μάτια και το κόκκαλο. Τις ανοίγετε, πετάτε τα εντόσθια και το μελάνι. Τις ξαναπλένετε πολλές φορές και τις κόβετε κομματάκια.

Σοτάρετε το λάδι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις σουπιές και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμηστεί το νερό τους και αρχίσουν να τσιγαρίζονται. Τότε τις σβήνετε με κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, τον μαιντανό, τη δάφνη λίγο νερό και τις αφήνετε να βράσουν.

Όταν βράσουν, ρίχνετε 1,5 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο. Τις αφήνετε να βράσουν.

Όταν σουπιές και σπανάκι μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι, αλατοπίπερο και ζεστό νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, ελατώνετε τη φωτιά και βράζετε για άλλα 15-20 λεπτά.

Καλή όρεξη! 

No comments:

Post a Comment